Italian Holydays

Din guide till Umbrien och Toskana

Vi ger dig en annorlunda semester

Att resa med tåg i Italien - glöm inte stämpla biljetten!

Tågpriserna i Italien är rimliga. Observera att priserna är lägst för regionala tåg.

Biljetterna kan lösas antingen i biljettluckan på stationen eller i en av biljettautomaterna som även har engelska menyer. Automaterna accepterar de flesta bank- och kreditkort.
Vill du förbereda resan hemma, klicka här på ordet ”tidtabell” så kommer du till TRENITALIA . Där kan du välja mellan engelsk eller italiensk text och se när och hur ofta tågen går samt vad biljetten kostar.
VIKTIGT! Glöm inte att stämpla biljetten innan du stiger på tåget. Det gör du i någon av de små, gula automater (se bilden) som finns utanför och inne på perrongen. Har du inte stämplat biljetten riskerar du böter när konduktören kontrollerar. Och förresten, precis som i Sverige, är det rökfritt på alla tåg här.
Reser du via Rom kan du ha nytta av tunnelbanans tidtabell.
Ett alternativ att resa till Panicale och slippa dyra hyrbilskostnader i Italien är att sätta bilen på tåg! Detta är kanske ett alternativ som lönar sig mest för dem som bor i södra Sverige.
Gå in på http://www.autozug.de och kolla efter avgångar, priser och annan info. Du kan också göra din bokning där. Titta också in på SJ:s biltåg.
Benvenuto a Panicale!

 

 


Site Map

The Landlady - Voc. Fontalloggio, 26 Panicale (PG) Italy - Partita IVA 0287377 054 5