Italian Holydays

Din guide till Umbrien och Toskana

Vi ger dig en annorlunda semester

Att resa med tåg i Italien - glöm inte stämpla biljetten!

Tågpriserna i Italien är rimliga. Observera att priserna är lägst för regionala och högre för interkontinentala tåg.

Biljetterna kan lösas antingen i biljettluckan på stationen eller i en av biljettautomaterna som har engelska menyer. Automaterna accepterar de flesta bank- och kreditkort.
Vill du förbereda resan hemma, klicka här på ordet ”tidtabell” så kommer du till TRENITALIA . Där kan du välja mellan engelsk eller italiensk text och se när och hur ofta tågen går samt vad biljetten kostar.
VIKTIGT! Glöm inte att stämpla biljetten innan du stiger på tåget. Det gör du i någon av de små, gula automater (se bilden) som finns utanför och inne på perrongen. Har du inte stämplat biljetten riskerar du böter när konduktören kontrollerar. Och förresten, precis som i Sverige, är det rökfritt på alla tåg här.
Reser du via Rom kan du ha nytta av tunnelbanans tidtabell.
Ett alternativ att resa till Panicale om man är ett sällskap på minst tre personer och vill göra det både enkelt och praktiskt för sig samt slippa dyra hyrbilskostnader i Italien är att sätta bilen på tåg! Detta är kanske ett alternativ som lönar sig mest för dem som bor i södra Sverige.
Så här går det till: Kör snabbaste vägen till Hamburg/Altona. Kör upp bilen på tåget och ta sedan plats i sovvagnen. När du vaknar nästa morgon är du i Bolzano, eller Bozen, som tyskarna säger. Bolzano ligger precis norr om österrikiska gränsen. Därifrån är det sen ca fem timmar motorvägskörning till Panicale.
   Gå in på http://www.autozug.de och kolla efter avgångar och priser. Du kan också göra din bokning där. Titta också in på SJ:s biltåg.
Benvenuto a Panicale!

 

 


Site Map

The Landlady - Voc. Fontalloggio, 26 Panicale (PG) Italy - Partita IVA 0287377 054 5